Södertälje IBK


Markus Wargclous Minnesfond tilldelar ungdomsverksamheten i Södertälje IBK ett stipendium på 10 000 kr.


Markus älskade idrott. Från det han var sju år spelade han fotboll, tennis, ishockey och innebandy. När han blev äldre och varje idrott krävde ännu mer satsning valde Markus innebandyn. Han hade börjat spela i Geneta Bk, som nådde stora framgångar. Markus ville fortsätta spela och siktade på Elitseriespel.  Södertälje Rockets var det lag, som fick honom att utvecklas, som innebandyspelare. Där fann han den kamratskap, som kom att betyda så mycket för honom både på och utanför bandyarenan.


Ungdomsverksamheten i Södertälje IBK har under säsongen 07/08 haft verksamhet för både pojkar och flickor. De har deltagit i sammandragsspel med 7st lag i åldrarna 7 till 11år och seriespel för de äldre ungdomarna. Totalt har de haft 15st lag i ungdoms- och juniorspel i Sörmland. De har också varit representerade i nationella tävlingar som Lunarstorm cup, ungdoms-SM och juniorallsvenskan. De äldsta tjejerna och killarna har även varit starkt bidragande till seniorlagens placeringar i respektive serie. Kort sagt en positiv säsong för föreningen.


Vi i familjen vill att ungdomsverksamheten i Södertälje IBK årligen skall erhålla ett stipendium ur Markus Wargclous minnesfond.
Mats och Margareta med familj, tillsammans med Markus Wargclous Minnesfond hoppas att detta stipendium kommer att bidra till ungdomarnas framtida innebandyutveckling.