Nykvarns Brottarförening


Markus Wargclous Minnesfond tilldelar Nykvarns Brottarförening ett stipendium på 5 000 kr för att uppmärksamma denna verksamhet som på en 10årsperiod har vuxit till den störta brottarföreningen i Södermanland.


Verksamheten består av 3st grupper med blandat killar och tjejer i olika åldersindelningar. Dom minsta är 5-7år där det fokuseras på motorik, lek, grundläggande smidighet och teknikövningar. Mellangruppen består av både nybörjare och mer erfarna brottare mellan 7-11år där smidighet, styrka och teknikträning är viktiga ingredienser i träningen. I äldsta gruppen är man 11år och uppåt och då är smidighet, styrka, kondition och teknikträning de viktigaste momenten i träningen. Föreningen har haft många framgångar i cuper och turneringar både i Sverige och ute i Europa.


Markus Wargclous Minnesfond önskar Nykvarns Brottarförening lycka till i framtiden och hoppas att de ska fortsätta med sin verksamhet en lång tid fram över, så att många barn kan få denna möjlighet att träffas och ha roligt samtidigt som de utvecklas inom sin idrott.