Kjell Östh, Jan-Lennart Andersson och Benny Johansson


Markus Wargclous Minnesfond tilldelar Kjell Östh, Jan-Lennart Andersson och Benny Johansson ett stipendium på 5 000 kr vardera för att uppmärksamma deras enastående arbete inom basketen i Södertälje.


1968 startades Södertälje Basketboll Klubb. Dessa tre herrar har sedan dess varit den föreningens ryggrad och förvandlat ett litet kompisgäng till en stor förening med omfattande verksamhet. SBBK är lika känt i Södertälje som i hela övriga basketsverige för sin breda ungdomsverksamhet. Det är främst förmågan att kombinera elit- och breddsatsning som gör SBBK till den unika klubb man är idag. De här herrarna är riktiga eldsjälar och är utmärkta ambassadörer för Södertälje och dess idrottsverksamhet. De har genom sitt enorma arbete under alla år, givit många barn och ungdomar möjlighet att fostras och utvecklas i en utmärkt idrottsförening.


Markus Wargclous Minnesfond önskar Kjell Östh, Jan-Lennart Andersson och Benny Johansson lycka till i framtiden och hoppas att de ska fortsätta med sitt fina jobb med både ungdoms- och seniorverksamheten inom basketen i Södertälje.